Vo å:t jä dell middag?

photo(148)

Värschte I jär i matväg jär å steijk pLätten. I håta ne, för ‘e ta så förbaskat lang tijd å åll få ita ötom jeg som få stå ötvä spis’n. Na som et jär ‘e na meijr råoLit å steijk a:sa den jär ju att I et töck om döm schöLw ötan I it döm bara för å våra solidarisk. Ida hadd I na mjöLk som holl å gå eut å na gammeläggom så hä fannsch ju som åssit anne å djära än å rokka ihåop na pLättsmeijt. I vispe ihåop ‘e å lämne ne ine ky:l’n å så fåor I opa jobbe. Då I kåm heijm däda så var ‘e bara jeg å Pottjen heijm å han var nåijd vä to pLättom å na bLåberesylt’n som I kåoke vä citronskale om höst’n å som I ha stokka onda ine frys’n så att I et ha fonne åt ‘n. I fann å i paket å vaniljgLass’n. I tråo att ången trådd att ‘n ha’a kömme sä ine himmeln.

Nö sko I gå å sova i tag – hä jär friluftsdag  i mårran ope skåoLa å I schLäpp fåra in så brått som I breuk. I ha däremot i mö’öt som I nöges förbere:d mä för – I ha bört, men I tjänn att hä et räck söijna.

Lev å må!

Annonser

Författare: Nalta waller

I ha honne va'aL 43. I ha to ba:n som gnäppas jämt å 'n ka:r som åller jär heijm. I jär 'n språklä:rar å I töck om då I få schLappen å.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s