Eijtt tillrättaläggande el to….

Inlägge jen ha ‘n underrubrijk å: Leijd-y å Lufs’n.

Förscht nöges I bara få säg att I åller naijnschtin tåLa om ”pitbonschka” som a skreijv ine tiningen ida, å I tåLa ållte om pijtmåLe, el ”måLe våre”. Å som lärar så håta i ”sär skrivningar” å, så feck I hä sagt å.  Seda nöges I be lanschtinge om urschäkt för vöre döm feck arbeijt meijr än vanLit då mang no satt smörgåsa ine hårsch’n meda döm schLåo opp PT.

I jär ju i Växjö å ha et sitt papperskopija, men I ha läst opa ne:te å en deijl bårte grejen stä’äm å ander et dell hundra procent. Förscht å främst jär I et sönna leijd, ötan då I sij mä schöLw ine spegeln så sij I naijn som sij grann å trevLi eut, å naijn som I schöLw skull konna tänk mä att dreck naLta kaff vä. Döm seg ju att kamera et lög, men no faruL’n lög ’n.

Bråorn men sa ändå då’n lä’äst artikeln att ’n et stjämdes så mötje ändå, så I få väl våra nåijd.

Lev å må, men nö nöges I fortsätte å håijr vå lä:rarn våre seg.

Författare: Nalta waller

I ha honne va'aL 43. I ha to ba:n som gnäppas jämt å 'n ka:r som åller jär heijm. I jär 'n språklä:rar å I töck om då I få schLappen å.

One thought on “Eijtt tillrättaläggande el to….”

  1. Vad roligt med någon som skriver på pitemål! Själv talar jag en hel del på nämnda dialekt (fast jag tycker nog att äkta bondska är närmare ett eget språk än en dialekt), men skriva på den är inte lika lätt. Håller med dig om kameran, den ljuger om både mig och de flesta som man känner, den är då inte att lita på. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s